Kluras
Gratis spel
Barnspel
Checkers
Escape the room
Fyra i rad
Idiottest
IQ-test
Kluriga spel
Klurime
Mahjong
Memory
Ordspel
Patiens
Schack
Soduko
Tetris
Url-rebus

Annonser
GratisListan.se
Pizza via nätet,
gratis hemkörning!


Online spel

 
Annons
 

Klurime

Grow Island

Grow Island
Ta del och av ledrådar och skapa det perfekta samhället.

Haluz 2 Haluz 2
Lika grafiskt välgjort som ettan och självklart en klurig historia.
Haluz

Haluz
Välgjort poin´t n click spel i klass med samorost. bara grafiken i sig gör att spelet är värt att spelas. Sedan är det ju ganska klurigt också.

Menulis

Menulis
Hjälp gubben att ta sig till slutet av banan. Spelet gå att klara på drygt 5 minuter och innehåller både trivsam musik och häftiga animationer.

Chronon Chronon
Du ska hjälpa den lilla gula figuren att ta sig ut ur buren. Huset herre kommer tillbaka klockan 19:00 och innan dess måste du ha hittat ut ur buren.
Grow Cube

Grow Cube
Grow Cube är den tredje delen i Grow Serien skapat av Eyezmaze.

Wogger Wogger
Wogger är ett tyskt point ´n click game som består av drygt 60 banor. Du kan spela varje bana för sig. Det är således fullt möjligt att endast spela bana 35 - för att ta ett exempel.
Feed the head Feed The Head
Feed the Head är en fantastiska välgjord klurime. Spelet har inget direkt mål utan låter användaren experimentera så mycket som möjligt.
Levers Levers
Från skaparen av Vector Park den välgjorda spelet Levers. Du ska hänga upp olika föremål på krokar och det finns en hel del att upptäcka.
Treasure Box Treasure Box
Skaparen har förmodligen ganska halvtokig fantasi. Lös ledtrådar som finns på en modell av en kombinerad människa & maskin. Led en röd boll till skattboxen. Går att lösa på cirka 10 - 15 minuter. Spelet i sig är en konstupplevelse.
Samorost Samorost
Annorlunda spel som är fullt av gåtor, ledtrådar, animationer, ljud och snygg design. Det här spelet är en blandning av lite av varje. En sak till. Det är klurigt värre.
Samorost 2 Samorost 2
Uppföljaren till Samorost. Liksom ettan är tvåan en klurig, gåtfull och konstnärlig upplevelse.
Vector Park Vector Park
Som de flesta andra kluriga spel på denna sidan är även det här ett sk "point and click" spel. Äventyrligt och roligt om du kommer på hur du ska göra ;)
Memory Park Memory Park
Mycket väldesignat spel/animation. Inte så mycket gåtor utan här klickar man sig fram i spelet för att hitta nya saker att titta på. Mer konstnärligt än en tankenöt.
Grow nano Grow nano vol.1
Smårolig, väldigt enkelt spel som går ut på att du ska klicka dig runt för att göra bollen större och större - och bilda formen av? Det får du se när du spelar.
Grow 1 Grow 1
Fräckt spel där splete får olika slut beroende på vilka beslut som du tar i under spelets gång.
AOOA
AOOA
Jag har aldrigt spelat ett liknande spel. Du ska leta rätt på ett nummer på 3 siffror och ringa det för att komma till nästa nivå. Andra nivån är en riktig aha-upplevelse - man kan lungt säga att himlen öppnar sig.
Annons
 

Get shockwave Get Flash Player

Vad är en klurime?
Jag har själv hittat på ordet klurime eftersom jag inte visste om något ord för kluriga animationer. Som bekant kallas en vanlig animation i Japan för anime, därav den passande ombildningen till klurime.

Alltså en klurime är hädanefter:

"Kluriga och gåtfulla animationer som kräver en interaktion av användaren"

Det är i alla fall så jag ser på de här spelen. I det stora hela är de alla riktiga konstupplevelser med en fin touché av klurighet.


Gillar du utmaningar?
Testa de här två riktigt roliga url-testen:

· Internetlänkars URL-test 1
· Internetlänkars URL-test 2


Småkluriga flashspel?
Eyemaze har flera småkluriga flashspel. Förstasidan kan se lite förvirrad ut men klicka dig fram i de olika versionerna så hittar du flera roliga utmaningar. Gå till Eyemaze nu!

Sekretesspolicyn · Om kluras · Vänner · Tips: Mobilabonnemang · Hyra film
Barnspel

Kluras, sajten med kluriga gratis spel!

Kluras - Kluriga spel och tankenötter